Webshop

Toont alle 2 resultaten

WAT IS EEN MOBIELE AIRCO?

Een mobiele airco koelt de lucht met koelmiddel en een warmtepomp. Koelvloeistof haalt de warmte uit de lucht en de koele lucht die overblijft wordt vervolgens de kamer in geblazen. De warme lucht die uit de lucht getrokken wordt, gaat via een afvoerslang naar buiten. Al onze mobiele airco’s in onze webshop werken via dit principe.

Mobiele airco’s werken trouwens ook als lucht ont vochtiger. Koude lucht bevat namelijk minder waterdamp dan warme lucht. Het condenswater wat overblijft door het onttrekken van de warme lucht wordt opgevangen in de waterbak van de mobiele airco. In onze webshop kunt u de beste mobiele airco’s vinden die de lucht ook ont vochtigen.

De wat duurdere mobiele airco’s hebben vaak ook een optie om te verwarmen. In dat geval is een mobiele airco dus niet alleen handig op warme zomerdagen, maar is het ook in de winter een hele fijne oplossing. Ook wij bieden deze optie met de Inventor Magic !

HET VERSCHIL TUSSEN EEN MOBIELE AIRCO EN EEN AIRCOOLER

Een aircooler of luchtkoeler lijkt op een airco, maar is een heel ander product. Een luchtkoeler werkt namelijk niet met koelvloeistof, maar met koud water. De daadwerkelijke temperatuur in de ruimte zakt daardoor (bijna) niet. Alleen de gevoelstemperatuur zakt.

Door de waterdamp wordt de ruimte trouwens ook vochtig en daardoor functioneert een luchtkoeler meestal meteen ook als luchtbevochtiger. Wil je wel met een luchtkoeler werken, maar heb je liever niet dat de lucht in de ruimte vochtiger wordt? Zet dan tijdens het gebruik van je koeler een raam open. Bekijk onze producten in onze webshop.

In het geval van een luchtkoeler is het niet mogelijk om een gewenste temperatuur in te stellen. Vaak kun je hem alleen harder of zachter zetten.